Een creatieve workshop waarin leidinggevenden leren dirigeren. Ontdek hoe je non-verbaal communiceert met jouw team   

De koorklank is een directe afspiegeling van de kwaliteit van de dirigent. Staat het koor er gespannen, vermoeid of verveeld bij? Dan is het verstandigst dat de dirigent kan doen, direct even checken wat je op dat moment zelf uitstraalt

Tijdens het musiceren heb je als dirigent alleen non-verbale communicatiemiddelen tot je beschikking. Je kan immers niet dwars door de muziek heen gaan roepen wat je wilt. Hoe je non-verbaal communiceert in houding en gebaar is direct hoorbaar in de klank van het koor en geeft dus instant feedback. Dat is een waardevol gegeven waar we in deze workshop mee aan de gang gaan.  

In de workshop "Leidinggeven versus Dirigeren" werken we met een team van leidinggevenden, dat met elkaar gaat zingen en dirigeren. Dit geeft de deelnemers de kans om een beter beeld te krijgen van hun non-verbale communicatie en de uitwerking hiervan op de groep. Men kan door het dirigeren onverwachte inzichten verwerven. Zo kan het zijn dat de joviaal uitbundige teamleider het koor aan het lachen krijgt, maar niet aan het zingen en dat de niet zo spraakzame collega het koor volledig aan de vingers kan krijgen. Interessant! Hoe komt dat en waar liggen de mogelijkheden tot groei? 

Met alle plezier bekijk ik samen met u wat de mogelijkheden voor uw team zijn.

dumosound zangers2

Copyright © 2022 DumoSound | Webontwikkeling logo walraven webwerkWalraven WebWerk

Top