Ben je dirigent van een popkoor of vocal group en wil je je aansluiten bij een groep gelijkgestemden? Dan is deze Community of Practise wat voor je. Koornetwerk Nederland en Balk hebben samen het initiatief voor deze CoP ontwikkeld en ondersteunen het proces waarin dirigenten meer gaan samenwerken.

Het bestaat vooralsnog uit 3 sessie's:

*9 sept 2022 online meeting: 14.30 - 16.00 uur

* 30 sept 2022 online meeting: 14.30 - 16.00 uur

* 18 nov 2022 LIVE meeting in Utrecht: 14.30 - 17.00 uur (met optioneel diner)

Inhoudelijk gaan we aan het werk met thema's als Flow, Inzingers, bestuursvormen, werkvormen etc etc...Je kan ook zelf onderwerpen inbrengen. 

De "6 koorkleuren" methodiek laat het koor gemakkelijk switchen tussen koorklanken. Van jazzy naar pop met een fragmentje opera? Het kan allemaal!

Het dirigeer vak is behoorlijk dynamisch. De afgelopen jaren is er een omslag in Nederland gaande o.i.v. de Deense school. De Denen leerde mij om veel meer vanuit empowerment van je koor te werken. Ook qua improvisatie en groove heb ik (letterlijk) stappen gemaakt en zijn mijn koren veel sterker en zekerder geworden.

Jezelf blijven uitdagen om te blijven leren is belangrijk. Voor jezelf, omdat je beter wordt in je vak en je daardoor niet snel zal vervelen. En dat geldt natuurlijk ook voor je koren ;)

Ik coach veel dirigenten in het land individueel. Mijn specialisatie is zangtechniek. Ik kan jou helpen om beter te leren zingen...en ik kan jouw koor helpen om meer klankkleur verschil te maken. Dat doe ik middels mijn 6 koorkleuren methodiek.

Ik heb een studio in Gorssel waar we individueel kunnen werken. Ik werk echter ook online voor als de afstand wat groot is. En met alle plezier kom ik een keer naar jouw koor repetitie toe. 

Neem contact met me op en dan bespreken wat het best bij jouw wensen past!

Naast de persoonlijke coachings geef ik samen met Ruben Smits les aan de Dirigentenwerkplaats in Utrecht.

Zo starten we 30 sept 2022 weer met de basiscursus Vocal pop en Jazz. Dit is een cursus speciaal voor dirigenten in de lichte muziek. We leren je:
* je eigen stemtechnieken te verbeteren
* de verschillende koorkleuren toe te passen bij je koor
* verschillende repetitie technieken, waardoor je flow en efficientie behoudt.
* te grooven met je koor

Dit alles in een kleine groep, zodat er voldoende aandacht is voor jou. Ook regelen we een practicumkoor, zodat je veel practische ervaring kan opdoen.  

https://dirigentenwerkplaats.nl/aanbod/basiscursus-vocal-pop-jazz/

Online cursus voor dirigenten. In 6 Zoom sessie's leer je de basistechnieken om met jouw koor de 6 koorkleuren aan te kunnen leren! Van Speech tot Belt, via Opera! 

vrijdag 25 maart, 8 april, 22 april, 13 mei, 20 mei, 10 juni 2022. Van 15.30 uur tot 16.45 uur.

Copyright © 2023 DumoSound | Webontwikkeling logo walraven webwerkWalraven WebWerk

Top