Met de "6 koorkleuren" methodiek kan het koor gemakkelijk switchen tussen koorklanken. Van jazzy naar pop met een fragmentje opera? Het kan allemaal!

De "6 koorkleuren" methodiek is een zangmethodiek, die goed werkt voor koren. Het biedt de koren een tool om gemakkelijk te kunnen switchen in koorklank. Het is een combinatie van technieken uit de klassieke zang, EVT (Estill Voice Training) en CVT (complete Vocal Technique). Ik heb daar de elementen uitgehaald, die ik het meest toepas in mijn eigen koorpraktijk. Met de 6 koorkleuren heb ik meer dan genoeg keus om elk lied artistiek interessant te maken. Toch zijn het ook weer niet zoveel kleuren en termen, dat de koorleden door de bomen het bos niet meer zien. Kortom, een goed aan te leren, behapbaar systeem waarmee het koor artistiek alle kanten mee op kan.

Ik geef workshops aan allerhande koren. Veelal lichte koren, die hun klankpallet willen uitbreiden en hun koorklank homogener willen maken. Maar er zijn ook klassieke koren, die benieuwt zijn naar "pop"technieken, die ze kunnen toepassen in wereldmuziek en ander licht genre. De workshops kunnen eenmalig zijn, maar het best bestendigen ze als ik na een half jaar een 2e workshop kom geven. Prijzen per workshop vanaf 250 euro.

Met alle plezier bespreek ik de mogelijkheden voor jouw koor!

 image001

Copyright © 2021 DumoSound | Webontwikkeling logo walraven webwerkWalraven WebWerk

Top